Gala XII Muz - FUNDACJA NIEZALŻNY FUNDUSZ KULTURY POLCANART

Programy|
"Wdzięczne ciała obmywszy w rzeźwiących nurtach Permesu muzy, Olimpu dziewice, korowód piękny zawiodły na Helikonu wyżynach, stąpając pieśniom do wtóru. Stamtąd, ruszywszy gromadą, w całuny mgielne spowite, szły pośród nocy w dolinę, śpiewając głosem przecudnym.
One to niegdyś Hezjoda uczyły pięknego śpiewania u Helikonu podnóża, gdzie owce pasł białorunne. Kostur dały mi potem do rąk, ułamawszy laurową gałąź pięknie rozkwitłą - i boską natchnęły mnie pieśnią".
Rada oraz Zarząd Fundacji „Niezależny Fundusz Kultury POLCANART” pragnie przedstawić, zaprosić i zaproponować udział w pierwszej cyklicznej „Gali XII Muz” – czyli na Wielkie Święto Kultury i Sztuki, na którą złożą się: rozdanie statuetek Fundacji „Złotówka na Kulturę” oraz Galowy koncert XII Muz z udziałem wybitnych gwiazd sceny estrady teatru, kina, malarzy, poetów i dziennikarzy. Dochód z Gali zostanie przeznaczony na statutową działalność Fundacji ze wskazaniem dla najbardziej potrzebujących ludzi sztuki oraz na stypendia dla młodych artystów.
Gala XII Muz
Idąc za myślą i słowem poety, Fundacja zaprasza na Święto kultury i sztuki „Galę XII Muz”, której pierwsza edycja jest zaplanowana na 31 sierpnia 2016 r w Operze Narodowej w Warszawie.
UWAGI: Autor projektu Rada oraz Zarząd Fundacji zastrzega sobie bezwzględnie, na zasadzie wyłączności, wszystkie prawa związane z koncepcją wszelkich działań, założeń i celów Fundacji, realizacją ich treści programowych i artystycznych oraz ich rozpowszechnieniem na wszystkich polach, biorąc jednocześnie całkowitą odpowiedzialność prawną i cywilną za realizację jej projektów.
Gala XII Muz