Rada Fundacji - FUNDACJA NIEZALŻNY FUNDUSZ KULTURY POLCANART

Władze|
Przewodniczacy Rady Fundacji Prof. dr hab. Stanisław Dawidziuk
Stanisław Dawidziuk – dr nauk humanistycznych w zakresie historii, specjalność współczesna historia, obszar zainteresowań: zarządzanie, przedsiębiorczość, teoria kształcenia.
Założyciel i wieloletni Rektor Wyższej Szkoły Menedżerskiej w Warszawie. W 2005 r. jako jedyny naukowiec z Polski otrzymał w Oxfordzie Złoty Medal z szarfą „Zjednoczona Europa" w dowód osobistych zasług w propagowaniu integracji europejskiej. Członek Złotej Loży Business Centre Club. Uzyskał w 2011 r. nominację BCC do Złotej Statuetki Lidera Polskiego Biznesu. Również w 2011 r. Założyciel WSM Prof. WSM dr hab. Stanisław Dawidziuk został uhonorowany Statuetką Floriana, przyznaną przez Zarząd Dzielnicy Praga-Północ oraz Burmistrza w uznaniu wybitnych zasług na rzecz promocji Pragi-Północ. W 2013r. odbyła się uroczystość wręczenia dyplomu doktora honoris causa Prof. Stanisławowi Dawidziukowi Prezydentowi Wyższej Szkoły Menedżerskiej w Warszawie, nadanego przez Senat Państwowego Uniwersytetu Kultury i Sztuki w Krasnodarze (Federacja Rosyjska).
W 2007 r. Senat Uczelni przyznał Profesorowi tytuł Honorowego Rektora. Autor licznych publikacji w kraju i za granicą na temat dydaktyki, zasad pisania prac dyplomowych, zarządzania, przedsiębiorczości, marketingu politycznego.
Członek Rady Fundacji dr. Małgorzata Kubala
 Małgorzata Kubala – sopran koloraturowy, absolwentka wydziału wokalnego Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie oraz Instytutu Muzykologii Uniwersytetu Warszawskiego. Umiejętności wokalne doskonaliła u najlepszych polskich koloratur – Haliny Mickiewiczówny, Bogny Sokorskiej i Niny Stano i Zdzisławy Donat, a także u znakomitej koloratury węgierskiej - Sylwii Geszty.
Stypendystka Ministerstwa Kultury i Sztuki oraz Ministra Kultury Księstwa Luxemburg. Finalistka VIII Międzynarodowego Konkursu Koloraturowego im. Sylwii Geszty.
Od 2002 r. współpracuje z różnymi instytucjami muzycznymi i agencjami występując w szerokim i zróżnicowanym tematycznie repertuarze koncertowym: począwszy od literatury polskiej, przez operetkę, musical aż po współczesne formy estradowe. W 2005 r. Małgorzata Kubala nawiązała też współpracę z wybitną polską śpiewaczką i reżyserem Marią Fołtyn, co zaowocowało zaproszeniem do udziału we wznowieniu „Śpiewnika domowego” Stanisława Moniuszki w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej. Współpracowała również z Polskim Radio m.in. biorąc udział w audycjach Słodkiego Radio Retro i cyklach koncertów poświęconych sylwetkom wybitnych polskich artystów – Bogny Sokorskiej oraz Bernarda Ładysza pod patronatem Małżonki Prezydenta RP Marii Kaczyńskiej. Artystka ma również na swoim koncie występy z Filharmonią Zabrzańską, Reprezentacyjnym Zespołem Artystycznym Wojska Polskiego, Teatrem Muzycznym w Łodzi, Orkiestrą Sinfonia Viva.
W 2009 r. odbyła tournee po Kanadzie z autorskim programem poświęconym mazurkom Chopina w opracowaniu Pauliny Viardot na głos z fortepianem. Program ten był również prezentowany w ramach obchodów Roku Chopinowskiego w Warszawie i Kołobrzegu oraz – wraz z towarzyszącym mu wykładem - na dwóch uczelniach zagranicznych: Jāzepa Vitola Latvijas Mūzikas Akadēmija w Rydze (Łotwa 2011) i Uniwersidad de Sevilla (Hiszpania 2012). W 2008 r. Małgorzata Kubala obok działalności artystycznej, podjęła wykłady na Wydziale Wokalnym Uniwersytetu Muzycznego Fryderyka Chopina w Warszawie. W 2012 r. uzyskała tytuł doktora sztuki muzycznej w dyscyplinie artystycznej wokalistyka, a od 2013 r. jest zatrudniona w UMFC na stanowisku adiunkta. Współpracuje także z uczelniami zagranicznymi – prowadziła wykłady i zajęcia wokalne m.in. w Jāzepa Vitola Latvijas Mūzikas Akadēmija w Rydze oraz Conservatorio Manuel Castillo w Sewilli.
Członek Rady Fundacji Wojciech Krzysztof Gąssowski
Wojciech Krzysztof Gąssowski - Laureat „Złotego Mikrofonu” Polskiego Radia. Spiker, lektor i dziennikarz Polskiego Radia. Wykładowca retoryki, techniki i estetyki żywego słowa. Dziennikarz, i komentator dokumentu filmowego, lektor wielu filmów i programów radiowych i telewizyjnych. „Złoty głos” Polskiego Radia.  Były pełnomocnik Zarządu Polskiego Radia i Działacz Klubu Publicystyki Kulturalnej Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich Uczestnik i współautor wielu koncertów okolicznościowych organizowanych w wielu miastach Polski. Warsawianista i autor wielu opracowań i scenariuszy o Warszawie.
Członek Rady - Wakat
WAKAT