Zarząd Fundacji - FUNDACJA NIEZALŻNY FUNDUSZ KULTURY POLCANART

Władze|
Prezes Fundacji Aleksander Czajkowski-Ładysz
Aleksander Czajkowski-Ładysz - artysta śpiewak, animator i menedżer kultury w wolnych chwilach dziennikarz. -  Od 37 lat czynnie związany z działalnością artystyczną jako śpiewak, reżyser i organizator wielu prestiżowych imprez w Polsce i za granicą. Ma liczne i rozległe kontakty w świecie artystycznym. Przyjaźni sie z wieloma znanymi i uznanymi artystami – zna ich problemy i bolączki.
Podczas licznych podróży artystycznych zaśpiewał w niemal wszystkich krajach Europy na tak słynnych scenach jak: Teatr Bolszoj w Moskwie, Staats Oper w Wiedniu, Palais des Congrés, Champs Elysées w Paryżu, Staats Oper Berlin, Semper Oper w Dreźnie i wielu innych. Debiutował w Telewizji Polskiej w cyklu „Młode Talenty", a także na Festiwalu im. S. Moniuszki w Kudowie Zdroju. W 2000 roku stworzył prywatną instytucję MAŁĄ OPERĘ – dającą szereg koncertów w prestiżowych salach stolicy, a latem w plenerach. Aleksander Ładysz ma w dorobku wiele bardzo ważnych opracowań i inscenizacji. Zorganizował ponad 500 koncertów i imprez artystycznych. W 2003 roku przyjął propozycję współpracy z największym dziś w Europie zespołem wojskowym – Reprezentacyjnym Zespołem Artystycznym Wojska Polskiego, jako menedżer i solista. Jest autorem i realizatorem festiwalu Wojsko Dzieciom oraz nowego festiwalu Międzynarodowego Festiwalu Kompozytorów Polskich, którego pierwsza edycja odbyła się w październiku 2006 r. Co roku organizuje koncerty z okazji Światowego Dnia Chorego, który przypada 11 lutego i koncerty poświęcone Powstaniu Warszawskiemu. Od roku 2009 prowadzi w Kanadzie agencję artystyczną POLCANART MANAGEMENT. Jest autorem pierwszego i kolejnych w Krynicy Koncertów Noworocznych i pierwszego w Polsce programu „Kolacja z Ewą” czyli Ewa Wachowicz i Aleksander Ładysz, jest realizatorem i autorem cyklu pt. „Powróćmy do Patrii” w willi Jana Kiepury przy odrestaurowanym z inicjatywy A. Ładysza zabytkowym fortepianie Jana Kiepury. Od 2015 roku jest założycielem, fundatorem i prezesem Polsko - Kanadyjskiej  Fundacji „Niezależny Fundusz Kultury POLCANART” działającej na rzecz szeroko pojętej promocji kultury w Polsce i na Świecie. W chwilach wolnych zajmuje się dziennikarstwem. Projektuje grafikę użytkową i pisze o kulturze. Jest członkiem Stowarzyszenia Dziennikarzy Polski. Pasją artysty są podróże, nurkowanie i nowe technologie.
Wiceprezes Fundacji URSZULA ELŻBIETA LANG
 URSZULA ELŻBIETA LANG
Z urodzenia opolanka, do którego to miasta po wojnie rodzice dostali nakaz pracy, jako „zakute karły reakcji”. Wychowana w rodzinie o tradycjach patriotycznych i muzycznych. W szkole podstawowej członkini chóru oraz zespołu muzycznego mandolinistów. Już w Warszawie, w szkole średniej kontynuuje naukę gry na mandolinie i zaczyna na gitarze. Zainteresowanie muzyką przeradza się w pasję,  regularnie uczęszcza na spektakle operowe, baletowe, i koncerty filharmoniczne. Ostatnio do ulubionych dołączyła modne musicale.
Wśród wielu kompozytorów, do serca przypadła jej twórczość Piotra Czajkowskiego, kolekcjonuje płyty z jego muzyką. Pasją i zainteresowaniem do muzyki zaraża córkę, która kończy miedzy innymi Uniwersytet Muzyczny im.F.Chopina w Warszawie w klasie organów. Sztuka i kultura wiąże się z jej ponad trzydziestoletnia pracą na Wydziale Architektury Politechniki Warszawskiej, w tym jako kierownik dziekanatu – w roku 2018 przeszła na emeryturę. Inne zamiłowania to:  historia i architektura - zwłaszcza Polski z okresu międzywojennego, sport: pływanie, rower, nornic wiking. Najcenniejsze dla niej to:  bliskie kontakty z wspaniałą, kochającą rodziną i z wiernymi  od lat przyjaciółmi. Dzięki rodzinnej relacji współpracuje z PWPW oraz Światowym Związkiem Żołnierzy Armii Krajowej , gdzie jej Mama, ps. Murzynek, działała i była zaangażowana (0d 1940 r. w ZWZ, potem w AK, sanitariuszka w Powstaniu  Warszawskim), a po wojnie skazana za przynależność do AK).
Najnowsze - nawiązuje kontakt z Fundacją POLCANART, aby pod jej skrzydłami przeobrażać w czyn pomysły na umuzykalnienie, czytelnictwo i wiedzę historyczną rodaków,  ale nie tylko.
Sekretarz Fundacji Agnieszka Ambroziak
Agnieszka Ambroziak - od 25 lat zajmuję się prowadzeniem biura i księgowością. Od lat związana jestem z drukarnią cyfrową. Prowadzi też księgowość w Polskim Towarzystwie Anatomicznym. Od 5 lat prowadzi biuro i księgowość przy Radzie Rodziców, wewnętrznej komórce Szkoły Podstawowej. Pasjonatka książek i filmów z gatunku thriller. Miłośniczka hodowli kwiatów doniczkowych.