Zarząd Fundacji - FUNDACJA NIEZALŻNY FUNDUSZ KULTURY POLCANART

Władze|
Prezes Fundacji Aleksander Czajkowski-Ładysz
Aleksander Czajkowski-Ładysz - artysta śpiewak -  Od 35 lat czynnie związany z działalnością artystyczną jako śpiewak, reżyser i organizator wielu prestiżowych imprez w Polsce i za granicą. Ma liczne i rozległe kontakty w świecie artystycznym. Przyjaźni sie z wieloma znanymi i uznanymi artystami – zna ich problemy i bolączki.
Podczas licznych podróży artystycznych zaśpiewał w niemal wszystkich krajach Europy na tak słynnych scenach jak: Teatr Bolszoj w Moskwie, Staats Oper w Wiedniu, Palais des Congrés, Champs Elysées w Paryżu, Staats Oper Berlin, Semper Oper w Dreźnie i wielu innych. Debiutował w Telewizji Polskiej w cyklu „Młode Talenty", a także na Festiwalu im. S. Moniuszki w Kudowie Zdroju. W 2000 roku stworzył prywatną instytucję MAŁĄ OPERĘ – dającą szereg koncertów w prestiżowych salach stolicy, a latem w plenerach. Aleksander Ładysz ma w dorobku wiele bardzo ważnych opracowań i inscenizacji. Zorganizował ponad 500 koncertów i imprez artystycznych. W 2003 roku przyjął propozycję współpracy z największym dziś w Europie zespołem wojskowym – Reprezentacyjnym Zespołem Artystycznym Wojska Polskiego, jako menedżer i solista. Jest autorem i realizatorem festiwalu Wojsko Dzieciom oraz nowego festiwalu Międzynarodowego Festiwalu Kompozytorów Polskich, którego pierwsza edycja odbyła się w październiku 2006 r. Co roku organizuje koncerty z okazji Światowego Dnia Chorego, który przypada 11 lutego i koncerty poświęcone Powstaniu Warszawskiemu. Od roku 2009 prowadzi w Kanadzie agencję artystyczną POLCANART MANAGEMENT. Jest autorem pierwszego i kolejnych w Krynicy Koncertów Noworocznych i pierwszego w Polsce programu „Kolacja z Ewą” czyli Ewa Wachowicz i Aleksander Ładysz, jest realizatorem i autorem cyklu pt. „Powróćmy do Patrii” w willi Jana Kiepury przy odrestaurowanym z inicjatywy A. Ładysza zabytkowym fortepianie Jana Kiepury. Od 2015 roku jest założycielem, fundatorem i prezesem Polsko - Kanadyjskiej  Fundacji „Niezależny Fundusz Kultury POLCANART” działającej na rzecz szeroko pojętej promocji kultury w Polsce i na Świecie.
Wiceprezes Fundacji Elżbieta Stanisława JANOWSKA MONIUSZKO
Elżbieta Stanisława JANOWSKA  MONIUSZKO - Urodziłam się w Warszawie. Jestem tłumaczem języka hiszpańskiego (symultanicznym, konsekutywnym i tekstowym; byłam tłumaczem m.in. dla Króla Juana Carlosa I i Królowej Zofii podczas ich pierwszej wizyty w Polsce, w październiku 1989 r.).
 W latach 1984-2016 pracowałam w Kancelarii Sejmu (jako specjalista ds kontaktów zagranicznych w Biurze Spraw Międzynarodowych). Prywatnie jestem prapraprawnuczką kompozytora - Stanisława Moniuszki (po jego synu Stanisławie). Mam jedną córkę Adriannę Janowską Moniuszko (aktorkę). W dzieciństwie grałam na skrzypcach, ćwiczyłam balet klasyczny, uprawiałam jeździectwo (skoki) i lekką atletykę, byłam harcerką. Jestem miłośniczką muzyki poważnej, malarstwa i zwierząt.
Sekretarz Fundacji Agnieszka Ambroziak

Agnieszka Ambroziak - od 25 lat zajmuję się prowadzeniem biura i księgowością. Od lat związana jestem z drukarnią cyfrową. Prowadzę też księgowość w Polskim Towarzystwie Anatomicznym. Od 5 lat prowadzę biuro i księgowość przy Radzie Rodziców, wewnętrznej komórce Szkoły Podstawowej. Pasjonatka książek i filmów z gatunku thriller. Miłośniczka hodowli kwiatów doniczkowych.